GEPUBLICEERD OP 18-10-2023

EIB partner van P3Venti

Jelger Arnoldussen is senior onderzoeker, projectleider en lid van het managementteam van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Hij houdt zich met name bezig met duurzaamheids- en circulariteitsvraagstukken in de gebouwde omgeving vanuit een economische invalshoek.

Binnen het P3Venti-programma is hij projectleider van de maatschappelijke kosten- en batenstudie. Daarin worden de maatschappelijke effecten van (aanvullende) ventilatie in gebouwen onderzocht en de kosten en de baten hiervan in beeld gebracht. Voor EIB is het van belang dat aan het eind van de studie goed geïnformeerde beleidsbeslissingen genomen kunnen worden over de inspanningen op het gebied van ventilatie. Kosten en baten zijn in beeld, op grond waarvan gerichte keuzes en investeringsbeslissingen kunnen worden gemaakt.

Jelger: "Sinds de start van Covid19 is er veel discussie geweest over de effecten van ventilatie, maar een goede feitenbasis ontbrak. Het is van maatschappelijk belang om deze feitenbasis op te bouwen en effecten van ventilatie - niet alleen op virusverspreiding, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld comfort en bedrijfsvoering - in beeld te krijgen. P3Venti stelt de overheid in staat op grond hiervan effectief en efficiënt beleid te voeren."

"P3Venti stelt de overheid in staat op grond van ons onderzoek effectief en efficiënt beleid te voeren."

Jelmer Arnoldussen